Afslanken van specifieke lichaamsdelen is mogelijk

Mensen die willen afslanken zijn niet allemaal hetzelfde. Zo zijn er mensen die duidelijk overgewicht vertonen en over hun gehele lichaam teveel vet hebben. Deze groep wil graag in zijn totaliteit afvallen. Andere houden teveel vocht vast of zien hoe vet zich concentreert op specifieke plekken van het lichaam. Voor iedere situatie zijn er uiteenlopende mogelijkheden om af te slanken.

Wanneer een in theorie goed aansluitende afslankmethode bij je lijkt te passen, is het nog de vraag of je je er zelf lekker bij voelt. Constante terugvallen en een groeiende aversie tegen de gekozen methode kan van het afslankproces een tergend lange en slopende ervaring maken. Het is dus van belang dat de methode aansluit bij jouw lichamelijke wensen en je je er ook goed bij voelt. Je zult merken dat afvallen helemaal niet zo zwaar hoeft te zijn als over het algemeen wordt gedacht.

Gericht afslanken

Afslanken is een breed begrip, maar gaat meestal gepaard met een uitgebalanceerd dieet en een vorm van beweging en zelfbeheersing. Ben je je aan het oriënteren om gericht af te vallen? Dan is het het goed om te weten dat sportieve elementen een cruciaal onderdeel zijn van het afslankproces. Dit betekent niet dat je direct de 10 kilometer marathon moet gaan lopen! Het gaat hier om het stimuleren van specifieke spieren in het lichaam.

Voeding en beweging

running couple closeDenk bijvoorbeeld aan de bovenbenen. Wanneer je bovenbenen teveel vet bevatten, zal het vet door het lichaam verbrand moeten worden. Het doen van speciale bewegingsoefeningen voor de bovenbenen versterken de spieren en stimuleren de doorbloeding. Een gelijktijdig starten van een aangepast voedingspatroon zal het overtollige vet langzaam verbranden. Dit voedingspatroon is zo opgebouwd dat je lichaam tijdens de inspanningen additioneel vet zal verbranden om energie te krijgen.

Elektrotherapie en elektrostimulatie

elektrotherapie afslankmethodeEen alternatieve manier van afslanken is mogelijk door middel van elektrotherapieën. Je lichaam wordt simpel gezegd op diverse plekken verbonden met elektroden die op hun beurt verbonden zijn met een apparaat dat impulsen uitzendt. Deze impulsen stimuleren de spieren op een specifiek gekozen plaats van het lichaam. Je hoeft zelf weinig moeite te doen aangezien je gewoon kunt blijven zitten of liggen. Het is een passieve vorm van spierstimulatie. Deze afslankmethode wordt dan ook gebruikt door mensen die niet zelf willen bewegen en weinig tijd hebben om naast een drukke baan actief de sportschool te bezoeken.

Er zijn dus legio opties om gericht af te vallen. Alle vormen zorgen er voor dat afvalstoffen via het lymfestelsel wordt afgevoerd. Vind je het prima om zelf te bewegen? Kies er dan voor om meerdere malen per week te gaan hardlopen of de sportschool in te duiken. Is jouw tijd zeer spaarzaam? Dan kan een behandelingskuur met elektrotherapie een interessante oplossing zijn.