Populaire diëten van vandaag de dag

Slim afvallen betekent ook slim gebruik maken van aanwezige hulpmiddelen. Het is dan wel zaak om goed op te letten om te voorkomen dat je diëten of andere hulpmiddelen gebruikt die (achteraf) een averechts effect blijken te hebben waardoor je doel niet gerealiseerd wordt. Hieronder laten we enkele bekende diëten de revue passeren waarbij zowel de voor- als nadelen kort worden behandeld.

Het Vitadis dieet

Het Vitadis dieet wordt ook wel het Vitadis Slanker Leven Plan genoemd. Het is een eiwitdieet die je kant en klare producten beschikbaar stelt op basis waarvan je maaltijden kunt vervangen. Het heet een plan omdat het verder gaat dan diëten alleen. Het legt de focus op een gezonder leven en wil mensen structureel verder helpen. De basis wordt gelegd door het minderen van koolhydraten en daarvoor komen hoogwaardige eiwitten in de plaats. Het resultaat is dat je snel kilo’s kwijt raakt. Om te zorgen dat die kilo’s er ook afblijven kun je de progressie die je boekt online bijhouden middels een speciale app. Als stok achter de deur kun je gebruik maken van een online coach of één van de vestigingen bezoeken. Naast een rijk assortiment aan afslankproducten levert Vitadis ook veel gezonde recepten en geeft het hulp via de app bij het boodschappen doen.

populair dieet

De voordelen van dit dieet zijn dat je snel op een gezonde en verantwoorde wijze afvalt zonder dat dit veel moeite kost of zware fysieke inspanning vergt. Het plan wil je faciliteren in het behouden van een gezondere eetstijl. Nadeel van dit dieet is dat net als andere diëten je het toch echt zelf moet gaan doen. Net als stoppen met roken vergt het een gedragsverandering om gezonder te leven (zie www.gezondlevenplatform.nl). Online coaching en informatie is leuk maar als je een moeilijk moment of periode hebt is het wellicht veel effectiever om fysiek contact te hebben met een coach of trainer. De klantervaringen zijn erg positief en veel Nederlanders zijn al succesvol afgevallen. Al met al een aanrader.

Dieet Pro

Dieet pro staat vooral bekend om haar eiwit shakes. De eiwitshakes zijn goedkoop en kwalitatief hoogwaardig (weinig calorieën en weinig suikers). Naast de eiwitshakes levert dieet pro ook ondersteuning in de vorm van gezonde recepten en complete weekmenu’s. Het product is al lange tijd populair en gebruikers zijn erg tevreden over de producten.

Nadeel is ook hier dat het eiwitshakes zijn, een garantie dat je ook daadwerkelijk voor altijd de kilo’s kwijt bent is er niet. Het kan een grote teleurstelling zijn als je na gebruik weer veel kilo’s aankomt. Het is daarom belangrijk om te werken aan een gezondere levensstijl terwijl je aan het afvallen bent.

Paleo

paleo diet

Wat de hierboven genoemde diëten/plannen niet hebben heeft Paleo juist weer wel. Het speelt namelijk in op onze huidige eetgewoonten en probeert deze te veranderen. Het wil dat we teruggaan naar de eetgewoonten van onze voorvaderen en we voor eens en voor altijd stoppen met het alsmaar eten van industrieel bewerkt voedsel. Dit voedsel bevat veel lege calorieën en maakt ons dik en ongezond. De methode speelt in op een juiste mindset, het geeft je informatie en beschrijft precies wat je moet doen om je eten gezonder te maken. Het nadeel van deze methode is dat het minder eenvoudig is dan de voorgaande 2 vormen. Het vergt een echte verandering van oude gewoonten.

Bronvermelding: www.afvallendieten.nl